Grabbar, ska det inte vara en liten apa?


I lördags förmiddag träffade jag Jonas för att kolla läget på Vaksala Torg. Efter att vadat genom gräsligt 70-talsporslin i någon halvtimme gav vi upp och gick och åt lunch istället.


Utanför Hugos hittade vi Johan och Hilding. Johans mustasch var borta men han var trevlig ändå. Jag tycker om Johan.


Sen kom mormor förbi och fikade lite i trädgården. Hon är sjukt gammal nu mormor. Som ett troll, fast söt.


På kvällen ringde Alvar och sa att det var picknick i stadsparken, så jag och Cleo gick förbi och hängde en stund. Alvar hade köpt ett par smakfulla "shorts med inbyggd öl-öppnare på Clas Ohlson", som han glatt demonstrerade. Jag undrar om det finns ett par med korkskruv också.

Grön är hjärtats färg.


I fredags var det fest hos Hannah och Ida, för Hannah som fyllde 23, och jag hälsade på med ett grönt paket innehållandes vita muffinsformar med röda prickar. Hannah var sjukt svår att fotografera förutom när hon, som här, egentligen gjorde någnting helt annat, men man kan inte gå på fest utan att plåta födelsedagsbarnet. Grattis Hannah.


Vicious var extremt nöjd över att så många hade kommit för att hälsa på bara honom, och ge honom presenter. Visserligen tyckte han att det var fånigt att Hannah stal det som var i hans paket, men det var ju ändå pappret och rosetterna som var det viktiga.


På balkongen hittade jag Hampus, som var precis lika trevlig som jag alltid misstänkt att han skulle vara, och vi spenderade större delen av kvällen med vuxensnack om bostadsrätter, lån och renoveringar. Hampus glasögon är förresten jävligt heta.

I denna anläggning finns röd jord.


I torsdags sjuk-hängde jag lite med Erik på stan, blev kram-attackerad av Sofia och Kristin, och fick sällskap av Fille för att köpa den här fantastiska pallen på Söders Antik & Kuriosa. Det är min hallpall nu. Man kan sitta på den när man knyter skorna.

It is not the thief who is hanged, but one who was caught stealing.


Gick igenom mammas lägenhet idag, på jakt efter fina saker att låna (läs; stjäla) till mitt eget hem. Hittade bl.a. denna fantastiska kakaoburk, och de två snygga plåtburkarna att ha typ te eller liknande i.


Två andra fynd var kaffekannan och fruktfatet. Mammor är bra att ha ibland ändå.


Plockade även på mig ett gäng galgar. Fem bruna i teak, och fem som mormor gjort, inklädda i rött band.


Och det fantastiska röda paraplyet kändes nästan elakt att ta, men så kan det gå.


Dom här tyckte jag också var roliga. Det är försättsark/manual till en ask jättegamla gnuggbokstäver, som jag brutalt tänkte rama in och göra en tavla av.


Dagens sista fynd var Zebra- och Adamkopparna. Att gratisfynda hos familjemedlemmar är jätteroligt. Jag tar nog en runda hos mormor nästa vecka.

Så att man kan skjuta dovhjort och onanera samtidigt.


Igår åt jag lunch på Hugos med Alvar och Angelina. Angelina hade bara tolv ränder, men jag gillar henne ändå.


Dessutom har hon en mycket snygg väska, och får därigenom min definitiva approval som "god väns fru".

I can't wait.


Idag har jag målat över stenarna bakom diskbänken och spisen med vit färg. Först sodatvättade jag två gånger, tejpade alla listerna, och sen målade jag ett första lager. I morgon blir det ett lager till. Den här bilden tog mamma. Jag tyckte den var fin.

Flowers in the window.


Eftersom bilderna från inflyttnings/födelsedagsfesten är jättemånga, och ganska suddiga, och jag verkligen inte orkar redigera dom nu, får hela kalaset symboliseras av den här, på Axel, Jonas, Alvar och Angelina. Tack alla som kom, för närvaro och fina presenter, och alla som inte kunde, för att ni kom ihåg mig ändå. Jag hade skittrevligt. Hoppas ni hade det också.